Quin és el paper dels advocats en la resolució amistosa dels conflictes

La resolució alternativa de conflictes no s’esgota amb la mediació i l’arbitratge sinó que comprèn també la negociació efectiva.

 

A diferència de la mediació i de l’arbitratge en les quals el professional -sigui advocat o no- ha d’haver superat un postgrau específic i una formació molt concreta, respectivament, la negociació efectiva és inherent a la professió d’advocat.

 

Hom té la visió general que un advocat es dedica només a pledejar davant els tribunals i no és així. La major part de les tasques que realitza qualsevol advocat es centra en la negociació, sigui directament entre les persones implicades en el problema, sigui amb l’advocat de la part amb la qual el client propi té un problema.

 

Tant és així que, quan un client entra en un despatx d’advocats, busca rebre un assessorament professional en relació amb la qüestió que l’amoïna i alhora una solució ràpida i econòmica. Sovint el client pensa en acudir a un despatx d’advocats quan ja es troba en un problema.

En aquest cas, la tasca de l’advocat és dirimir les diferències entre les persones que es troben immersesen un mateix problema. De fet, la negociació efectiva que pot dur a terme un advocat en aquest sentit esdevé un sistema més econòmic pel client que un procediment judicial, a la vegada que és molt més ràpid, amb diferència, i més flexible, ja que totes les persones implicades tenen accés directe amb l’advocat, ja que la negociació és personal i directa.

 

De fet, en la negociació efectiva les solucions són més eficaces perquè s’hi ha arribat amb l’escolta activa dels neguits tant d’una part com de l’altra. Solucions que s’incorporen en un conveni que signen totes les parts i que, si aquesta és la seva voluntat, és homologat per un notari, i això sense passar en cap moment per un procediment judicial.

 

Podem afirmar que avui dia som molts els professionals del dret que assumim aquest rol de negociador, amb la finalitat de donar un servei professional a totes aquelles persones que, pel motiu que sigui, no volen acudir als tribunals per evitar la publicitat, la inversió en temps i el cost emocional que comporta un procediment judicial.

 

I no podem negar que la negociació efectiva dependrà de l’habilitat negociadora de l’advocat que hi intervingui, de la seva bona preparació del dret (familiar, laboral...), de la seva capacitat de comunicació, però sobretot de la confiança en la relació advocat-client, la qual és la base de la relació advocat-client.

Amb la negociació efectiva l’advocat dona un servei més complet i satisfactori als clients, ja que la comunicació entre les parts és essencial per facilitar la solució del problema plantejat. I, com no podia ser d’una altra manera, l’advocat també compleix ambla seva funció social que és ajudar a que la justícia sigui més àgil i eficaç per als ciutadans.

 

En qualsevol cas, al nostre despatx tenim professionals que estan preparats per a dur a terme una negociació efectiva en àmbits del dret com el familiar (divorci, separació,guarda i custòdia de fills menors, la pensió d’aliments, l’atribució de béns del matrimoni o parella), laboral (l’acomiadament, el desistiment del treballador, els drets tant del treballador com de l’empresa, les quitances, entre d’altres), successions (les herències, la reclamació de la llegítima...) i en el civil en general (comunitats de veïns, reclamacions de quantitat, accidents de circulació...).

Pilar Comella Canut

Advocada

Contacta amb nosaltres

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Avinguda Tarragona 58-70
Edifici Les Columnes, despatx 19
Andorra la Vella, AD500
Principat d'Andorra

+376 810 800
info@badiaadvocats.ad

Gràcies! S'ha rebut el teu missatge! En breus contactarem amb vosté.
Vaja! S'ha produït un error en enviar el formulari.